LinkTree voor je Social Media

Picture of rollemamedia

rollemamedia

Inhoud van deze blog

Loop jij er ook tegen aan dat je maar één link in de bio van je Instagram pagina kunt plaatsen? Of krijg je veel vragen van bezoekers of volgers over producten of diensten die je onder de aandacht hebt gebracht in je oudere feed door te verwijzen naar een ‘link in de bio’? Welke ondertussen natuurlijk allang vervangen is voor een nieuwe link.

Om het gebruikersgemak voor je bezoekers en volgers te vergroten zou je het liefst meerdere links in je bio plaatsen. Zo komen je bezoekers en volgers eerder op de pagina waar ze moeten zijn. Bezoekers en volgers willen vaak zo snel mogelijk en met zo min mogelijk moeite op de pagina komen die zij interessant vinden. Kunnen je bezoekers of volgers deze pagina niet snel genoeg vinden? Dan zijn ze geneigd om af te haken, iets wat je natuurlijk niet wilt. Daar is wat op bedacht! Vervang de link in je bio voor een LinkTree.

Wat is een LinkTree?

LinkTree is een handige tool die meerdere linkjes naar je website of webpagina weergeeft. Je kunt zelf bijhouden hoe vaak er op de link is geklikt en daarnaast hebben je bezoekers en volgers een duidelijk overzicht van de linkjes waarop zij kunnen klikken en naar welke pagina deze linkjes gaan.

Waarom je het niet moet gebruiken?

Op internet lees je ontzettend veel verhalen over waarom je geen LinkTree zou moeten gebruiken. Onder andere omdat bezoekers en volgers bij LinkTree terecht komen zodra ze op jouw Instagram link klikken. Je ziet de bezoekers dus ook niet terug in je Google Analytics. Dit klopt, maar geld alleen wanneer je een LinkTree maakt op de site Linktr.ee. Om dit te omzeilen leggen wij je uit waarom je wel gebruik zou moeten maken van een LinkTree.

Waarom je wel een LinkTree moet gebruiken?

De LinkTree die wij maken is eigenlijk een soort landingspagina, waarin linkjes aangemaakt kunnen worden die interessant zijn voor de bezoekers en volgers. Voordelen hiervan zijn onder andere dat we je eigen huisstijl kunnen doorvoeren en de LinkTree helemaal kunnen personaliseren. Dat ziet er toch net wat mooier uit dan een LinkTree van de site Linktr.ee waar je te maken hebt met een beperkt aantal keuzes voor de vormgeving.

Daarnaast komt al het verkeer bij je Google Analytics terecht en dus op jouw website. Het is super interessant om te zien hoeveel mensen er op de link in je bio hebben geklikt en waar de mensen vanaf deze link op verder klikken of juist op af haken. Zo kunnen we het bouncepercentage op je site/pagina analyseren. Uiteindelijk kunnen we onder andere met deze informatie je website of webwinkel verder optimaliseren.

Hoe maak ik een LinkTree?

Met het maken van de LinkTree kunnen en willen wij je graag helpen! Wij zorgen ervoor dat er een mooi overzicht wordt gemaakt van de linkjes die jij graag wilt gebruiken. Heb je nou geen idee welke linkjes je het best kunt gebruiken in je LinkTree? Ook daar kunnen wij in meedenken.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bekijk ook deze blog artikelen

Social media adverteren

Social media adverteren

Heb je adverteren op sociale media al eens geprobeerd? Of ben je benieuwd hoe je advertenties op sociale media kunt inzetten voor jouw bedrijf? Social media advertising biedt je bedrijf

Lees verder »
SEO uitgelegd

SEO uitgelegd

In de digitale wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid essentieel voor het succes van je bedrijf. Of je nu een klein lokaal bedrijf hebt of een grote multinational

Lees verder »

Wij ontwikkelen websites die perfect bij je wensen en bedrijf aansluiten. Alleen op deze manier behalen we optimaal resultaat.

Het resultaat telt. Wij ontwikkelen webwinkels die geld opleveren. Want daar is een webwinkel tenslotte voor.

Doelgerichte marketing die je bedrijf vooruit helpt. Bij ons is marketing een investering, geen kostenpost.

De mooiste uitingen leveren het beste resultaat op. Dit komt omdat mensen nu eenmaal visueel zijn ingesteld. Wij zorgen voor het beste visuele resultaat.

Blijf up-to-date met transparant webonderhoud. Je weet precies waar je vooraf aan toe bent zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Betrouwbaar, snel en veilig. Onze hosting is de beste basis voor jouw online project. Of dat nu een kleine site is of een webwinkel met duizenden producten.