Je eigen huisstijl gids

Picture of rollemamedia

rollemamedia

Inhoud van deze blog

Elke keer zoeken naar de juiste afmeting van het logo, of het logo zoeken in een ander contrast. Dit is erg vervelend en kost onnodig tijd. Met een huisstijl gids hoef je nooit meer lang te zoeken en heb je alle richtlijnen voor je huisstijl bij elkaar.

Wat is eigenlijk een huisstijl?

Een huisstijl is de wijze waarop een bedrijf of organisatie zich presenteert naar buiten. Denk hierbij aan alle uitingen van een bedrijf zoals een logo, slogan, kleuren die ze vaak gebruiken, lettertypes die elke keer terugkomen, drukwerk en andere visuele presentaties. Ook kan de huisstijl weer terugkomen in de bedrijfskleding of de vervoersmiddelen die een bedrijf heeft. De huisstijl wordt vaak vastgelegd in richtlijnen om te zorgen dat deze binnen het bedrijf goed wordt toegepast. Een huisstijl heeft als doel om bekendheid te creëren. Ook kan een huisstijl goed zijn om potentiële klanten of nieuwe klanten aan te trekken en er is doelmatige communicatie.

Wat is een huisstijl gids en waarom is dit handig?

Een huisstijl gids is een gids waarin de richtlijnen en regels voor het toepassen van een huisstijl vastliggen. Hierbij kun je denken aan richtlijnen voor logo gebruik, kleuren en typografie. Ook geeft een huisstijl gids houvast voor bedrijven waarmee je samenwerkt, zoals drukkers, dit omdat er dan bij onzekerheid altijd gekeken kan worden naar de huisstijl die toegepast moet worden. Met de huisstijl gids kun je er ook voor zorgen dat de huisstijl richtlijnen goed worden toegepast door personeel, zij hoeven zo niet elke keer te zoeken of te vragen.

Nog geen huisstijl gids?

Heb jij nog geen huisstijl gids, maar denk je na het lezen van deze blog, dit wil ik ook? Dat kan! Wij helpen je graag. Vraag bij ons een offerte aan en dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ben je benieuwd naar andere grafische vormgeving projecten van ons of wil je weten hoe we precies te werk gaan? Neem dan gerust een kijkje op de pagina van de grafische vormgeving.

Bekijk ook deze blog artikelen

Wij ontwikkelen websites die perfect bij je wensen en bedrijf aansluiten. Alleen op deze manier behalen we optimaal resultaat.

Het resultaat telt. Wij ontwikkelen webwinkels die geld opleveren. Want daar is een webwinkel tenslotte voor.

Doelgerichte marketing die je bedrijf vooruit helpt. Bij ons is marketing een investering, geen kostenpost.

De mooiste uitingen leveren het beste resultaat op. Dit komt omdat mensen nu eenmaal visueel zijn ingesteld. Wij zorgen voor het beste visuele resultaat.

Blijf up-to-date met transparant webonderhoud. Je weet precies waar je vooraf aan toe bent zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Betrouwbaar, snel en veilig. Onze hosting is de beste basis voor jouw online project. Of dat nu een kleine site is of een webwinkel met duizenden producten.