Content kalender: snel en overzichtelijk

Picture of rollemamedia

rollemamedia

Inhoud van deze blog

Om 10 uur ’s avonds nog snel een berichtje maken voor je Instagram of Facebook-pagina omdat je het vergeten bent, of omdat je er gewoon simpel weg geen tijd voor hebt gehad. Met een content kalender heb je dit probleem niet meer!

Wat is een content kalender?

Een content kalender is zoals het woord al zegt, een kalender voor de content van jouw bedrijf. Je kunt dan voor een bepaalde tijd de highlight(s) invullen voor die periode. Die highlight(s) kun je dan plaatsen op bijvoorbeeld de website of social media. Je hebt met de content kalender een duidelijke planning van wat, wanneer, voor wie en in welke vorm je de content maakt.

Waarom is dit handig?

Met een content kalender heb je makkelijk en snel een overzicht van wanneer je iets wil posten. Doordat je de content eerst opschrijft is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Je weet met de content kalender gelijk wanneer je wat gaat plaatsen, zo hoef je dus niet meer om 10 uur ’s avonds snel nog een berichtje te verzinnen voor bijvoorbeeld je Instagram of Facebook-pagina.

Hoe vul je het beste een content kalender?

Bedenk wat jouw doelgroep graag wil lezen en wat zij interessant vinden. Kijk wat er bijvoorbeeld in januari het meest gedaan wordt en wat er op dat moment populair is.

Ook is het belangrijk om te kijken op welke kanalen de doelgroep zit, is dit bijvoorbeeld Facebook of Instagram? Kies het kanaal wat het beste bij jouw doelgroep en het bericht past.

Hoe maak je er een?

Een content kalender kunnen wij voor jou maken! Wij kijken naar jouw wensen en maken het helemaal in jouw stijl. Ook kunnen wij meedenken over wat er in moet komen te staan. Wil jij nou ook een content kalender, geheel in eigen stijl? Vraag dan een offerte aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Bekijk ook deze blog artikelen

Social media adverteren

Social media adverteren

Heb je adverteren op sociale media al eens geprobeerd? Of ben je benieuwd hoe je advertenties op sociale media kunt inzetten voor jouw bedrijf? Social media advertising biedt je bedrijf

Lees verder »
SEO uitgelegd

SEO uitgelegd

In de digitale wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid essentieel voor het succes van je bedrijf. Of je nu een klein lokaal bedrijf hebt of een grote multinational

Lees verder »

Wij ontwikkelen websites die perfect bij je wensen en bedrijf aansluiten. Alleen op deze manier behalen we optimaal resultaat.

Het resultaat telt. Wij ontwikkelen webwinkels die geld opleveren. Want daar is een webwinkel tenslotte voor.

Doelgerichte marketing die je bedrijf vooruit helpt. Bij ons is marketing een investering, geen kostenpost.

De mooiste uitingen leveren het beste resultaat op. Dit komt omdat mensen nu eenmaal visueel zijn ingesteld. Wij zorgen voor het beste visuele resultaat.

Blijf up-to-date met transparant webonderhoud. Je weet precies waar je vooraf aan toe bent zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Betrouwbaar, snel en veilig. Onze hosting is de beste basis voor jouw online project. Of dat nu een kleine site is of een webwinkel met duizenden producten.